έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η συμφωνία των 500 εκ.$ με την Λόκχιντ Μάρτιν για το Ρ-3

 Εκσυγχρονίζονται για την θάλασσα του Αιγαίου

 Χρήματα δεν υπάρχουν αλλά…
  1. Lockheed P-3 Orion
    Αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας
  2. Το Lockheed P-3 Orion είναι αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που χρησιμοποιείται από πολλές αεροπορίες σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε ρόλους ναυτικής περιπολίας, αναγνώρισης και ανθυποβρυχιακού πολέμου.
  3. Μήκος36 m
  4. Κόστος μονάδας45.000.000–45.000.000 USD (2013)
Ο Τσίπρας που ανέλαβε την κυβέρνηση στην Ελλάδα από την μια παλεύει με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και από την άλλη εκσυγχρονίζει με συμφωνία ύψους 500 εκ.$ τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας P-3 για να παρακολουθούνε τον τουρκικό στόλο !
Η κυβέρνηση Τσίπρα που γυρνά στις χώρες της Ευρώπης για αναστολή των χρεών,υπέγραψε συμφωνία 500 εκ.$ για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας.Εντύπωση προκάλεσε η συμφωνία αυτή της Ελλάδας την ώρα που δυσκολεύεται να πληρώσει ακόμη και τα χρέη της στο Δ.Ν.Τ. Η αποκάλυψη της συμφωνίας από το Πρώτο Θέμα έφερε σε δύσκολη θέση τον Τσίπρα ενώπιον της κοινής γνώμης.Η εφημερίδα στην αποκάλυψε πως  η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία 500 εκ.$ με την εταιρία Λόκχιντ Μάρτιν για τον εκσυγχρονισμό των 5 αεροσκαφών P-3 Orion, που ανήκουν στον ελληνικό στόλο και είχαν ¨συνταξιοδοτηθεί¨ το 2009.Αναφέρεται πως η συμφωνία αυτή εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και Αμύνης και ότι έχει υπογραφεί από τον πρωθυπουργό Τσίπρα και τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο.
ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
Στην είδηση αναφέρεται πως 20 μέρες πριν από την έγκριση της συμφωνίας έγινε πληρωμή ύψους 45 εκ. $ στην εταιρία.Μετά από την γνωστοποίηση της εταιρίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν διότι όπως ανέφεραν σε μια περίοδο με προβλήματα ρευστότητας,δαπανώνται χρήματα για μη χρησιμοποιούμενα αεροσκάφη.
ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ
Η Ελλάδα που είχε συνταξιοδοτήσει τα αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας,σχεδιάζει τώρα με αυτά να παρακολουθεί τον τουρκικό στόλο στου Αιγαίο.Τα P-3 που χρησιμοποιούνται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο είχαν προταθεί και στο τουρκικό ναυτικό.Αλλά επειδή είχαν παλιά τεχνολογία,προβλήθηκε το θέμα του κόστους και δεν είχαν γίνει δεκτά.Τότε η Ελλάδα είχε δεχτεί αυτά τα 5 αεροσκάφη και είχε αρχίσει την χρήση τους.
Kokpit.aero  7/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.