έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 1915

Ο Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται να ανακηρύξει άγιο τον δολοφονηθέντα το 1915 θρησκευτικό ηγέτη Μέλκι.

cats2
Αναφέρεται πως ο θρησκευτικός ηγέτης των καθολικών ο Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται να ανακηρύξει ως άγιο τον καθολικό Ασσύριο θρησκευτικό ηγέτη και επίσκοπο Μιχαήλ Φλαβιανό Μέλκι, ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μάρντιν το 1915.
Η έγκυρη ιταλική εφημερίδα ¨La Stampa¨ αναφέρει πως η συγκεκριμένη κίνηση θα εντείνει έτι περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις Βατικανού-Άγκυρας.
Όπως είναι γνωστό ο Πάπας Φραγκίσκος-γνωστός για τις μονόπλευρες σταθερές απόψεις του σχετικά με την αρμενική γενοκτονία, ανακήρυξε ως ¨γενοκτονία¨ τα γεγονότα που συνέβησαν στην Ανατολία το 1915 και σε λειτουργία που τέλεσε τον περασμένο Απρίλιο–παρουσία του Αρμένιου προέδρου Σαρκισιάν- στον ναό του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, ζήτησε από την Τουρκία την αναγνώριση αυτής της καταστροφής που προκάλεσαν οι Οθωμανοί.Η Άγκυρα μετά την κρίση που ξέσπασε, ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Μεχμέτ Πατσατζί από το Βατικανό.
Ο Πάπάς Φραγκίσκος ζήτησε από το Κονκλάβιο των Αγίων τα ετοιμαστεί ο φάκελος για την αγιοποίηση του Μέλκι, ο οποίος στις 29/8/1915 συνελήφθη με έναν άλλο Αρμένιο θρησκευτικό ηγέτη τον Ζακ Αμπραχάμ και τους εκτέλεσαν επειδή δεν δέχτηκαν να γίνουν μουσουλμάνοι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η τελετή για την αγιοποίηση του Μέλκι, πιθανότατα θα γίνει τον Οκτώβριο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Η εφημερίδα La Stampa αναφέρει πως η απόφαση αυτή του Πάπα είναι μια αντίδραση ενάντια στις δολοφονίες και στα βάσανα των χριστιανικών μειονοτήτων στην Μέση Ανατολή.

…………
55c5b5b2cbbf342b480ad51c
Εφ. Ταράφ 9/8/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.