έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συνεχής πτώση στις πωλήσεις των PC παγκοσμίως

ΤΕΣ:
Οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (PCs) συνέχισαν και φέτος την μείωσή τους, ενώ η πτωτική τάση τους αναμένεται να συνεχισθεί και το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC,το 2015 η μείωση αναμένεται να φθάσει το 10,1% και του χρόνου το 3,1%.
Αν όντως η παγκόσμια αγορά επιτραπέζιων υπολογιστών κινηθεί πτωτικά και το 2016,θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μείωσης των πωλήσεων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.Το 2014 υπήρξε μείωση 2,1% των πωλήσεων,το 2013 9,8% και το 2012 4%.
Η αγορά,με βάση τις εκτιμήσεις της IDC, αναμένεται να σταθεροποιηθεί στο τέλος του 2016 και να παρουσιάσει μικρή αύξηση τα τρία επόμενα έτη (2017-19), καθώς οι χρήστες θα προχωρούν σε αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού τους, μετά και τη σταδιακή εξάπλωση διεθνώς του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10.
Η μείωση των πωλήσεων PCs οφείλεται σε δάφορους λόγους,όπως η στροφή πολλών καταναλωτών στις φορητές συσκευές (ταμπλέτες κ.α.) και στα 'έξυπνα' κινητά τηλέφωνα,η άνοδος της ισοτιμίας του δολαρίου και η αναστάτωση σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Πάντως,σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC,οι χρήστες ανά τον κόσμο,παρόλο που δαπανούν περισσότερα για ταμπλέτες και κινητά,δεν εγκαταλείπουν τον σταθερό υπολογιστή τους,απλώς τον αλλάζουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση από ό,τι στο παρελθόν.
Η διακοπή της υποστήριξης από την Microsoft των Windows XP και η αναμενόμενη των Windows 7 στο όχι μακρινό μέλλον θα ωθήσει αναπόφευκτα αρκετούς χρήστες σε αναβάθμιση μηχανήματος,θέλοντας και μη.Η προς το παρόν δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 επιτρέπει σε ορισμένους χρήστες να καθυστερήσουν για ένα διάστημα την αλλαγή του υπολογιστή τους,αλλά όχι επ' άπειρον. 
08.12.2015  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακόμα
Τζίρος τρισ. από συσκευές που ελέγχονται μέσω Ιντερνετ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η αγορά των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο Ίντερνετ ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ελέγχονται από απόσταση θα αναπτύσσεται με καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το 2019,οπότε και ο τζίρος της θα φτάσει το 1,3 τρισ. δολάρια από 699 δισ. δολάρια το 2015.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Πληροφορικής Ελλάδας,ο μέσος παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα διαμορφωθεί σε 17% το έτος μέχρι το 2019.Ηγέτες της νέας αγοράς θα είναι οι χώρες της Ασίας- Ειρηνικού.Ήδη εφέτος οι χώρες αυτές καλύπτουν το 40% των δαπανών που γίνονται στο λεγόμενο Ίντερνετ των πραγμάτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά θα είναι αυτή της Βόρειας Αμερικής και θα ακολουθήσει στην τρίτη θέση η Δυτική Ευρώπη.Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προβλέπεται ότι θα καταλάβουν οι κατασκευές (έξυπνα κτίρια),αλλά και οι μεταφορές.Μέχρι το 2019 τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχει η σύνδεση συσκευών στο Ίντερνετ που έχουν σχέση με την ασφάλεια (συναγερμοί κ.λπ.) και ακολουθεί ο τομέας της υγείας και η κατανάλωση.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 18.12.2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.