έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Νικόλαος Μέρτζος,Τα 10 θανάσιμα αμαρτήματα του ΚΚΕ, Σιδέρης 1984

Η σύγχρονη ελληνική Ιστορία έχει σημαδευτεί,συχνά βαθειά κι οδυνη-ρά,από την δράση και την ιστορία του ΚΚΕ.Και εξακολουθεί να επηρε-άζεται πάντοτε σε σημαντικό βαθμό.Αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα σήμερα.Εκείνο που αμφισβητείται -και μάλιστα δεινά- είναι η ίδια η ελλη-νική Ιστορία που «κόβεται και ράβεται» στα μέτρα της όποιας ιδεολογίας για να υπηρετήσει τα όποια κομματικά συμφέροντα,σε όλες τις πλευρές.
Το βιβλίο τούτο δεν διεκδικεί το αλάθητο,ούτε έχει την πρόθεση να α-πευθύνει το εύκολο «κατηγορώ» σε βάρος μιας πλευράς, η οποία όχι μόνο έχει πολύ κατηγορηθεί, αλλά και πλήρωσε τις κατηγορίες με το αίμα των αγωνιστών της.Το πρόβλημα είναι ότι σι αγωνιστές του Κ.Κ.Ε. δεν πλήρω-σαν με το αίμα τους το «κατηγορώ» μονάχα όλων των αντιπάλων τους, αλλά πλήρωσαν κυρίως τα λάθη της ηγεσίας τους. Το Κ.Κ.Ε. το πλήρωσε, επίσης, βαρύτατα ολόκληρος ο ελληνικός Λαός, η ομαλή του πορεία προς το μέλλον και η κοινωνικο-οικονομική του ανάπτυξη.Αυτά τα λάθη προ-σπαθεί να φωτίσει τούτο το βιβλίο. Και τα φωτίζει με επίσημα κείμενα, αποφάσεις, μαρτυρίες του Κ.Κ.Ε., καθώς επίσης και με άγνωστα στο ευρύ κοινό ντοκουμέντα των άλλων Κ.Κ. της Βαλκανικής.

Ένα σπουδαίο,αποκαλυπτικό βιβλίο του Νικόλαου Μέρτζου.Απαραίτητο στην ιστορική βιβλιοθήκη κάθε Έλληνα πατριώτη.Θα ωφεληθούν ακόμα,εκτιμώ,απ΄ την μελέτη του κι όσοι ακόμα πορεύονται στο αδιέξοδο μονοπάτι της πλάνης...

Κάντε λήψη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.