έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Στην αρχαία πόλη των Αδάνων βρέθηκε μωσαϊκό με απεικόνιση του Ποσειδώνα

Σε αρχαιολογικές ανασκαφές  στο Γιουμουρταλίκ του νομού Αδάνων,βρέθηκε ένα σπανίας ομορφιάς μωσαϊκό με θέμα τον Ποσειδώνα,τον θεό της θάλασσας των αρχαίων Ελλήνων.
Σύμφωνα με την είδηση από το πρακτορείο Αναντολού, ειδικοί της Διεύθυνσης Μουσείου Αδάνων,κατά την διάρκεια εργασιών στην αρχαία πόλη των Αιγών,συνάντησαν σε χαμάμ της ρωμαϊκή εποχής μωσαϊκό με θέμα τον Ποσειδώνα. Μάλιστα στο κάτω μέρος του μωσαϊκού είναι γραμμένο στα ελληνικά κείμενο που σημαίνει ¨Χαιρετίσματα σε εσάς από όλους τους λουόμενους¨.

Ο Σαμπρί Ταρί,Διευθυντής Κουλτούρας και Τουρισμού του νομού,σε δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του ΑΑ, ανέφερε πως το Γιουμουρταλίκ στην αρχαία εποχή ονομαζόταν Αιγές,πως ήταν ένα σημαντικό λιμάνι και ότι η ιστορία του φτάνει μέχρι τον 2 αιώνα π.Χ.
Ο Ταρί είπε πως κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας η πόλη είχε στρατηγική σημασία σαν βάση στόλου,πρόσθεσε  πως διέθετε κέντρο υγείας και το Ασκληπιείο που ήταν νοσοκομείο της εποχής εκείνης,όπως και τον 3ο μεγαλύτερο ναό του Ασκληπιού.

Ο Ταρί ανέφερε πως η περιοχή διαθέτει πλούσια ιστορικά ευρήματα,υπενθύμισε πως παλιότερα έχει βρεθεί μωσαϊκό με τον θεό-Έρωτα των Αρχαίων Ελλήνων.
……………………
Το μωσαϊκό χρονολογείται από τον 3ο ή 4ο αιώνα μ.Χ.
…………………..

Posted on TourkikaNea Αυγούστου 23rd, 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.