έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Συνεχής πτώση στις πωλήσεις των PC παγκοσμίως

ΤΕΣ:
Οι παγκόσμιες πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών (PCs) συνέχισαν και φέτος την μείωσή τους, ενώ η πτωτική τάση τους αναμένεται να συνεχισθεί και το 2016. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC,το 2015 η μείωση αναμένεται να φθάσει το 10,1% και του χρόνου το 3,1%.
Αν όντως η παγκόσμια αγορά επιτραπέζιων υπολογιστών κινηθεί πτωτικά και το 2016,θα είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μείωσης των πωλήσεων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.Το 2014 υπήρξε μείωση 2,1% των πωλήσεων,το 2013 9,8% και το 2012 4%.
Η αγορά,με βάση τις εκτιμήσεις της IDC, αναμένεται να σταθεροποιηθεί στο τέλος του 2016 και να παρουσιάσει μικρή αύξηση τα τρία επόμενα έτη (2017-19), καθώς οι χρήστες θα προχωρούν σε αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού τους, μετά και τη σταδιακή εξάπλωση διεθνώς του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10.
Η μείωση των πωλήσεων PCs οφείλεται σε δάφορους λόγους,όπως η στροφή πολλών καταναλωτών στις φορητές συσκευές (ταμπλέτες κ.α.) και στα 'έξυπνα' κινητά τηλέφωνα,η άνοδος της ισοτιμίας του δολαρίου και η αναστάτωση σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Πάντως,σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC,οι χρήστες ανά τον κόσμο,παρόλο που δαπανούν περισσότερα για ταμπλέτες και κινητά,δεν εγκαταλείπουν τον σταθερό υπολογιστή τους,απλώς τον αλλάζουν με μεγαλύτερη καθυστέρηση από ό,τι στο παρελθόν.
Η διακοπή της υποστήριξης από την Microsoft των Windows XP και η αναμενόμενη των Windows 7 στο όχι μακρινό μέλλον θα ωθήσει αναπόφευκτα αρκετούς χρήστες σε αναβάθμιση μηχανήματος,θέλοντας και μη.Η προς το παρόν δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 επιτρέπει σε ορισμένους χρήστες να καθυστερήσουν για ένα διάστημα την αλλαγή του υπολογιστή τους,αλλά όχι επ' άπειρον. 
08.12.2015  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακόμα
Τζίρος τρισ. από συσκευές που ελέγχονται μέσω Ιντερνετ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η αγορά των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο Ίντερνετ ώστε να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ελέγχονται από απόσταση θα αναπτύσσεται με καταιγιστικό ρυθμό μέχρι το 2019,οπότε και ο τζίρος της θα φτάσει το 1,3 τρισ. δολάρια από 699 δισ. δολάρια το 2015.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Πληροφορικής Ελλάδας,ο μέσος παγκόσμιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα διαμορφωθεί σε 17% το έτος μέχρι το 2019.Ηγέτες της νέας αγοράς θα είναι οι χώρες της Ασίας- Ειρηνικού.Ήδη εφέτος οι χώρες αυτές καλύπτουν το 40% των δαπανών που γίνονται στο λεγόμενο Ίντερνετ των πραγμάτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά θα είναι αυτή της Βόρειας Αμερικής και θα ακολουθήσει στην τρίτη θέση η Δυτική Ευρώπη.Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά προβλέπεται ότι θα καταλάβουν οι κατασκευές (έξυπνα κτίρια),αλλά και οι μεταφορές.Μέχρι το 2019 τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα έχει η σύνδεση συσκευών στο Ίντερνετ που έχουν σχέση με την ασφάλεια (συναγερμοί κ.λπ.) και ακολουθεί ο τομέας της υγείας και η κατανάλωση.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 18.12.2015

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τσιφλικάς στο Πακιστάν έκοψε τα χέρια 17χρονου εργάτη

Τσιφλικάς στο Πακιστάν έκοψε τα χέρια 17χρονου εργάτη επειδή δεν πλήρωσε το χρέος του

boy-556x370
Τοπικός τσιφλικάς στο Πακιστάν, έκοψε τα χέρια ενός 17χρονου εργάτη χωραφιών επειδή εκείνος δεν μπόρεσε να πληρώσει το χρέος των 150 $ που είχε.
Σύμφωνα με την είδηση από την Tribune, ο τσιφλικάς μαζί με δύο συνεργάτες του έκοψαν τα χέρια του 17χρονου εργάτη χωραφιών. Αναφέρθηκε πως ο νέος χρωστούσε 150 $ στον τσιφλικά Ασάντ Ισράρ Ουλ Χακ και ότι εντέλει ο τσιφλικάς συνελήφθη.
Ανακοινώθηκε πως το όνομα του νέου εργάτη είναι Εκρέμ Εμπουμπεκίρ και ότι το δάνειο το είχε πάρει η οικογένεια του. Tα χέρια του Εμπουμπεκίρ κόπηκαν με ένα μηχάνημα άλεσης.
Αναφέρεται πως η οικογένεια του από τον φόβο της δεν ήθελε να υποβάλλει μήνυση, αλλά τελικά μετά από την επιμονή ενός δημοσιογράφου, έσπασαν την σιωπή τους.

Ουκρανοί φασίστες τίμησαν με πορεία τον συνεργάτη των Ναζί

original_big_6
Χιλιάδες άτομα σε Κίεβο και Οδησσό, έκαναν πορείες τιμώντας την επέτειο γέννησης του συνεργάτη των Ναζί στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο Στεπάν Μπαντέρα.
Οπαδοί του φασιστικού Δεξιού Τομέα και του κόμματος Σβόμποντα σε Κίεβο και Οδησσό,έκαναν πορεία επ΄ευκαιρία της 107ου επετείου από την γέννηση του Στεπάν Μπαντέρα-ιδρυτή του Ουκρανικού Απελευθερωτικού Στρατού.
Μάλιστα έφεραν πανό τα οποία έγραφαν για τον Μπαντέρα που ήταν  συνεργάτης των Γερμανών στην κατοχή,πως ¨Ο Στεπάν Μπαντέρα είναι ο ήρωας μας¨.
Οι μετέχοντες στο Κίεβο ήταν περίπου 3 χιλιάδες άτομα και γύρω στους 1200 στην Οδησσό.
http://haber.sol.org.tr/dunya/ukraynali-fasistler-nazi-isbirlikcisi-bandera-icin-yurudu-141402
2/1/2015
Σχόλιο: Αυτές βέβαια οι πορείες ακόμη και αν είναι καθαρά φασιστικές καθόλου δεν ενοχλούν την δυτική κυνότητα… Αρκεί που είναι και αντιρώσοι… Όλα τα άλλα είναι δημοκρατίες κ.λ.π. είναι μόνο όταν μας συμφέρει… 

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αντι-τουρκισμός στο Ιράκ

irak-turk-bayragi-orta
Ιρακινοί που διαδήλωσαν κατά της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων στην βάση Μπασίκα στον Μοσούλη,έκαψαν τουρκική σημαία.
Στην διαδήλωση που οργανώθηκε από σιίτες εθνοφύλακες και έγινε στην πλατεία Ταχρίρ της Βαγδάτης,μετείχαν εκατοντάδες άτομα που κρατούσαν σημαίες του Ιράκ και της εθνοφυλακής Χασντί Σαμπί.Οι διαδηλωτές φώναζαν αντιτουρκικά συνθήματα και έκαψαν τουρκική σημαία.
Ο Χαντί Ελ Αμίρι – ηγέτης της σιιτικής εθνοφυλακής Κίνημα Μπεντίρ,αναφερόμενος στην τουρκική παρουσία στην Μοσούλη είπε: "Θα αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε σχέδιο που έχει ως στόχο την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ."
12/12/2015

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Εάν ο πατέρας ποθήσει την κόρη του δεν είναι αμαρτία !

diyanet_1
Η υπαγόμενη στην Diyanet γραμμή φετφάδων απαντώντας στην ερώτηση εάν  ¨είναι αμαρτία να ποθήσει ένας πατέρας την ίδια του την κόρη¨ απάντησε λέγοντας πως αυτό ¨δεν συνιστά αμαρτία¨.
Η γραμμή φετφάδων που υπάγεται στην Diyanet,σε ερώτηση ανώμαλου στην ιστοσελίδα,απάντησε εξίσου ανώμαλα.
Σύμφωνα με το κείμενο του Ερκ Ατζαρέρ από την εφ. Μπουγκιούν,το Ανώτατο Συμβούλιο Θρησκευτικής Ενημέρωσης στην διαδικτυακή του πλατφόρμα όπου ενημερώνει και απαντά για θέματα επικαιρότητας σχετικά με την λατρεία,την ηθική και  την κοινωνική ζωή, σε ερώτηση που του έγινε,απάντησε με τρόπο π[ου προκαλεί έκπληξη.Η ερώτηση που έγινε στην ιστοσελίδα αυτή δείχνει τις διαστάσεις του εκφυλισμού στην Τουρκία.Σε κείμενο που στάλθηκε στην ιστοσελίδα αναφερόταν ¨Εάν ένας πατέρας ποθήσει την κόρη του, αυτό ακυρώνει τον γάμο με την γυναίκα του; ¨. Η μονάδα λοιπόν για φετφάδες της Diyanet, αντί να αφήσει αναπάντητο το ερώτημα ή να υποβάλει μήνυση, έκρινε σκόπιμο να απαντήσει θρησκευτικά σε αυτό το ερώτημα.
Απάντησαν πως με βάση τις διάφορες πηγές στο Ισλάμ, δίνονται και διαφορετικές απαντήσεις και ότι ¨Αν ο πατέρας φιλήσει ή αγκαλιάσει με πόθο την κόρη του,αυτό δεν έχει κάποια επίδραση στον γάμο¨ και ότι ¨Εάν ο πατέρας κρατήσει την κόρη του που φορά χοντρά ρούχα ή βλέποντας το σώμα της αισθανθεί πόθο,τότε αυτό δεν συνιστά αμαρτία. Επίσης πρέπει το κορίτσι να είναι πάνω από 9 ετών¨.  
Σχόλιο: Εκ των υστέρων,υπήρξαν δηλώσεις διάψευσης,λόγω της αίσθησης που προκάλεσε αυτή η γνωμοδότηση. 

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η Wikipedia αξιολογεί τώρα και τα ΑΕΙ

 Tο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε οκτώ λίστες κυμαίνεται από την 175η έως και την 650ή θέση.


Ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των πανεπιστημίων δι- εθνώς,από τη Wikipedia,ήλθε να προστεθεί στα φημισμέ- να συστήματα,ανεβάζοντας την αδρεναλίνη των ΑΕΙ στον άτυπο αγώνα για καλό πλασάρισμα,αλλά και ταυ- τόχρονα,επιτείνοντας την σύγχυση των ενδιαφερομέ- νων.Διότι είναι σαφές ότι μία καλή θέση δίνει κύρος στο ΑΕΙ,ενώ ανεβάζει τις μετοχές του στην ανταγωνιστική, διεθνή αγορά τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Για τον λόγο αυτό  πολλά ΑΕΙ,μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, ανοίγουν (όταν φυσικά βλέπουν τη θέση τους στον... πάτο) πόλεμο με τις λίστες κατάταξης,αμφισβητώντας την αξιοπιστία και την αμεροληψία τους,και θεωρούν ότι πίσω από τις λίστες κρύβονται ΑΕΙ ισχυρών χωρών που θέλουν να αυξήσουν το μερίδιό τους στη διεθνή εκπαιδευτική αγορά.Βέβαια,μεγάλο κομμάτι της αλήθειας κρύβεται πίσω από τα κριτήρια και τους συντελεστές βαρύτητας που χρησιμοποιεί η κάθε λίστα και τα οποία μπορούν να διαφοροποιήσουν τη θέση του ίδιου ιδρύματος.Ενδεικτικά,το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε οκτώ λίστες κυμαίνεται από την 175η έως και την 650ή θέση.
Ειδικότερα,ο νέος πίνακας κατάταξης της Wikipedia,σε συνεργασία με την Google,επεξεργάζεται τις ιστοσε- λίδες που προκύπτουν ως αποτελέσματα αναζητήσεων στη Wikipedia,προκειμένου να μετρήσει πόσες φορές ένα ΑΕΙ εμφανίζεται στις σελίδες–λήμματά της.Όσο περισσότερες φορές,τόσο μεγαλύτερο θεωρείται το διε- θνές ειδικό βάρος του πανεπιστημίου.Η κατάταξη αυτή,επομένως,αποτυπώνει το τελικό αποτέλεσμα της εκ- παιδευτικής και της ερευνητικής διαδικασίας κάθε πανεπιστημίου.Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΠΑ πανηγυρίζει, αφού βρίσκεται στην 175η θέση μεταξύ 1.025 πανεπιστημίων,και επιτυγχάνει την καλύτερή του επίδοση στις γνωστές λίστες αξιολόγησης.
Βέβαια,η γνωστότερη λίστα κατάταξης είναι της Σαγκάης,που δημιουργήθηκε από το Shanghai Jiaotong Uni- versity το 2003.Οι ερευνητές κατατάσσουν τα καλύτερα 1.200 ιδρύματα,σύμφωνα με αλγόριθμο για τον οποίο λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός αποφοίτων με βραβεία Νομπέλ (10%),προσωπικό με βραβεία Νομπέλ και Field (20%),ερευνητές με υψηλό αριθμό δημοσιεύσεων σε 21 θεματικές κατηγορίες (20%),άρθρα σε έγκυρα περιοδικά όπως τα Nature και Science (20%),δείκτες επιστημονικών αναφορών επί δημοσιεύσεων (20%) και η κατά κεφα- λήν ακαδημαϊκή απόδοση (10%).Επίσης, υπάρχει η QS World University Rankings.Από το 2004 έως το 2009 δημο- σιευόταν σε συνεργασία με το Times Higher Education.Όμως το 2010 οι δύο εταίροι χώρισαν και,στις 3 Ιουνίου,οι ερευνητές των Times Higher Education World University Rankings ανακοίνωσαν μία νέα κατάταξη και τα κρι- τήριά της.
Επίσης,μεταξύ εκείνων που διεθνώς προβάλλονται περισσότερο είναι η Webometrics Ranking of World Univer- sities (καταρτίζεται από τη μονάδα Cybermetrics,του ισπανικού Εθνικού Κέντρου Ερευνών,κύριου ερευνητικού ιδρύματος της χώρας),η κατάταξη του US News (βασίζεται σε στοιχεία της Thomson Reuters InCitesTM research analytics solutions),η κατάταξη του Center for World University Rankings και εκείνη του National Taiwan Univer- sity (Performance ranking of Scientific Papers).
Παράλληλα,υπάρχουν τα συστήματα CHE Excellence Ranking, High Impact Universities (από δίκτυο ερευνητών της Αυστραλίας),Leiden Ranking (από το Κέντρο Σπουδών της Επιστήμης και Τεχνολογίας του Παν. Leiden),το ισπανικό SCImago Institutions Rankings και το γαλλικό Professional Classification of Higher Education.
Μία καλή θέση στις λίστες αξιολόγησης αποτυπώνει ένα γενικό πλαίσιο για τη θέση του ιδρύματος.Στην Ελ- λάδα η τρέχουσα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης βάζει τροχοπέδη στα ΑΕΙ,τα οποία ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις,λειτουργούν ενοχικά απέναντι στις λίστες αξιολόγησης,αλλά και σε όποιο δημοσίευμα εκθέτει τα προβλήματά τους.Μήπως επειδή γνωρίζουν ότι οι στρεβλώσεις της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν οφείλονται μόνο στην κρατική πολιτική;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η ΙSIS πουλάει μέσω ψηφιακού καναλιού γυναίκες και παιδιά Γεζίντι που απήγαγε

Posted on TourkikaNea Δεκεμβρίου 3rd, 2015
jjjjjj
Τα γερμανικά κανάλια NDR και SWR παρουσίασαν το πώς η ISIS πουλά μέσω διαδικτύου γυναίκες και παιδιά Γεζίντι που απήγαγε .Σύμφωνα με συνομιλίες σε τσατ,ανταλλαγές μηνυμάτων στο whatsapp, έγγραφα, φωτογραφίες και καταθέσεις των μεσαζόντων στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι, γυναίκες και παιδιά Γιεζίντι βγαίνουν προς πώληση ως δούλοι σε ψηφιακό περιβάλλον και πουλιούνται σε αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα.Τα χρήματα μέσω των γραφείων της ISIS στην Τουρκία μεταφέρονται στην οργάνωση.
Ένα από τα γραφεία επικοινωνίας της ISIS βρίσκονται στο Γκαζιάντεπ.Ένας ενδιάμεσος εξηγεί πως διαμέσου αυτού του γραφείου μέσα σε ένα χρόνο πάρθηκαν πίσω πάνω από 250 γυναίκες και παιδιά και δόθηκαν στην οργάνωση περισσότερα από 2,5 εκ. $.Τα χρήματα τα πληρώνουν οι οικογένειες των Γεζίντι με δάνεια που παίρνουν.Ένα τμήμα των χρημάτων καλύπτεται από έναν ημικρατικό φορέα της  Περιφερειακής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν.
Μάλιστα,ομάδα των καναλιών NDR και  SWR παραβρέθηκε στην σωτηρία μια γυναίκας Γεζίντι και τριών παιδιών ηλικίας από 2 έως 4 ετών.Η πατρίδα των Γεζίντι,η περιοχή  Σενγκάλ, πριν από ένα μήνα απελευθερώθηκε,αλλά ακόμη υπάρχουν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά στα χέρια της ISIS.
Εφ. Τζουμχουριέτ   30/11/2015
Σχόλιο: Και φυσικά,η τουρκική αστυνομία αδυνατεί να βρει αυτά τα γραφεία της ISIS στην τουρκική επικράτεια….

Βίασαν ...γάτα.

Βιάστηκε στην περιοχή Μπαχτσελίεβλέρ της Κωνσταντινούπολης γάτα που την τάιζαν οι περίοικοι και την είχαν ονομάσει Χιονόμπαλα.

1
Την γάτα την πήγαν στον κτηνίατρο,ο οποίος έκανε λόγο για διάρροια και δεν την κράτησε.Αλλά αργότερα,όταν μετά τη μετέφεραν στο Καταφύγιο Ζώων του Γεντίκουλε, διαπιστώθηκε πως ¨Η γάτα υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση,κόλπος και πρωκτός κομματιάστηκαν,η ουρά παρέλυσε,ενώ το ζώο δεν μπορεί να συγκρατήσει τα ούρα και τα περιττώματα του¨.
0_232
Η Οζέν Μπαϊντογάν κατάλαβε τότε πως το ζώο είχε βιαστεί, έβαλε να του κάνουν ράμματα,άρχισε την θεραπεία του ζώου και υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία του Μπακίρκιοϊ.
2/12/2015

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Στην Ιταλία: 300 ευρώ πρόστιμο σε όποιον πετάει γόπα

567ea43718c7733a50a52ccf
Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στο ιταλικό κοινοβούλιο, θα επιβάλλεται 300 ευρώ πρόστιμο σε όποιον πετά κάτω σκουπίδια όπως γόπες,τσίχλες κ.ά.
Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στα πλαίσια της ¨πράσινης οικονομίας¨,όποιος λερώνει δημόσιους χώρους ¨χωρίς κάδους σκουπιδιών¨ όπως δρόμους και πάρκα ,θα του επιβάλλονται πρόστιμα.
Σύμφωνα με την είδηση από το ΒBC Tür.,το πρόστιμο για αυτόν που θα πετά γόπα κάτω θα φτάνει μέχρι τα 300 ευρώ.
Το πρόστιμο για αυτούς που πετάνε κάτω τσίχλες και χαρτιά θα είναι ανάμεσα στα 30 και 150 ευρώ.
Οι δε δήμοι επιφορτίζονται με την τοποθέτηση κάδων και σταχτοδοχείων στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους που είναι υπό την ευθύνη τους.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ (πολλαπλώς) Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Posted on TourkikaNea Ιανουαρίου 1st,2016

Διαψεύστηκε η είδηση πως ¨η Τουρκία εξοπλίζει τους Τατάρους¨ αλλά…
original_big_5
Αναφέρθηκε πως η Τουρκία εξοπλίζει τους Τατάρους της Κριμαίας ενάντια στην Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε αυτή την είδηση, αλλά και παλιότερα έχει ακουστεί αυτό. Και μάλιστα το άτομο που εξέφρασε αυτόν τον ισχυρισμό έχει διασυνδέσεις με την Τουρκία.
Ο Λενούρ Ισλάμοφ που είναι επικεφαλής της αντιρωσικής ομάδας ¨Βουλή Τατάρων Κριμαίας¨ και άτομο επικεφαλής των δραστηριοτήτων αποκλεισμού της Κριμαίας, εξέφρασε έναν περίεργο ισχυρισμό.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Russia Today, ο Ισλάμοφ σε συνέντευξη που έδωσε σε ουκρανικά ΜΜΕ, υποστήριξε πως το τουρκικό υπουργείο Αμύνης βοήθησε στην ίδρυση ενός τάγματος Τατάρων που θα διεξάγει αντιρωσικά σαμποτάζ στην Κριμαία.
Ο Ισλάμοφ είπε πως η Τουρκία έστειλε στην νεοϊδρυθείσα μονάδα βάρκες και στολές.
Ο Ισλάμοφ είπε πως αυτή την στιγμή στο τάγμα υπάρχουν πάνω από 100 εθελοντές και ότι ελπίζει πως στο μέλλον θα ιδρυθεί και μια μονάδα Τατάρων εντός του ουκρανικού στρατού.
Ο Ισλάμοφ υποστήριξε πως οι Τάταροι εντός 1 έτους ¨θα απελευθερωθούν από την Ρωσία και η Κριμαία θα συνδεθεί πάλι με την Ουκρανία¨.
Οι δυνάμεις των Τατάρων που στηρίζονται από το εξωτερικό, πριν από λίγο καιρό είχαν οργανώσει σαμποτάζ στις γραμμές του ηλεκτρικού στην περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας και έτσι η Κριμαία για κάποιο διάστημα ήταν χωρίς ρεύμα
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, διέψευσε την είδηση πως η Τουρκία στηρίζει την σύσταση ¨Ταταρικού Τάγματος Κριμαίας¨.
…………………
Ο Μπιλγκίτς ανέφερε πως ¨Η Τουρκία δεν αναγνώρισε και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την παράνομη ενσωμάτωση της Κριμαίας. Θα συνεχίσει επίσης με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες της για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Τατάρων της Κριμαίας¨.
Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΙΔΡΥΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ
Παρά την διάψευση πάντως από την μεριά της Τουρκίας, η διοίκηση του Κιέβου αναφέρεται πως έχει αποφασίσει την ίδρυση ενός ¨μουσουλμανικού τάγματος¨ στην περιοχή Χέρσον.
Κατά το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τατάρων που έγινε στην Άγκυρα, όταν μίλησε ο Μουσταφά Τζεμίλεφ-υπεύθυνος του ουκρανικού υπουργείου Προεδρίας για τις σχέσεις με τους Τατάρους της Κριμαίας, είχε ανακοινώσει πως η ηγεσία της Ουκρανίας αποφάσισε την σύσταση ενός τάγματος που θα αποτελείται από μουσουλμάνους.
Μάλιστα είχε αναφέρει πως το τάγμα θα τοποθετηθεί στην περιοχή Χέρσον , στα σύνορα με την Κριμαία.
Τότε είχε λεχθεί πως σε αυτό το τάγμα θα εντάσσονταν Τάταροι της Κριμαίας, Τάταροι του Καζάν, Ουζμπέκοι, Τσετσένοι, Αζέροι, Τούρκοι της Αχίσκα και άλλες ομάδες μουσουλμάνων που ζούνε στην Ουκρανία.
Τότε είχε λεχθεί πως στόχος της ίδρυσης θα ήταν ¨να ελέγχει το πέρασμα ανθρώπων και φορτίων μεταξύ Ουκρανίας και Κριμαίας¨.
Haber.sol.org 29/12/2015

Σχόλιο: Σαν να διαβάζεις τα προκαταρκτικά του Πελοποννησιακού πολέμου…

ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Έστειλαν πίσω τους 11 Τούρκους ταξιδιώτες !
301220150815416465786_2
11 Τούρκοι ταξιδιώτες που έφτασαν χτες το πρωί στις 11:00 με τακτική πτήση των ΤΗΥ στην Αγία Πετρούπολη, κατά τον έλεγχο διαβατηρίων με διάφορες δικαιολογίες δεν έγιναν δεκτοί και τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία.
Ανταποκριτής του DHA συνομίλησε με τον ταξιδιώτη Ο.Π. που ήταν ένας εξ αυτών που στάλθηκαν πίσω, ο οποίος δήλωσε : ¨Χτες το πρωί στις 11:00 πέταξα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης για να περάσω τον νέο χρόνο στην Αγία Πετρούπολη. Το μεσημέρι προσγειωθήκαμε στην Αγία Πετρούπολη. Όταν φτάσαμε στον έλεγχο διαβατηρίων, μας κατεύθυναν σε τραπέζι ειδικά για τους Τούρκους ταξιδιώτες. Ήμασταν 11 Τούρκοι πολίτες. Μια Ουκρανέζα επίσης είχε τουρκικό διαβατήριο. Ο αστυνομικός με ρώτησε για τον σκοπό της επίσκεψης και αν είχα ασφάλεια ταξιδιού. Δήλωσα πως είχα ασφάλεια.
……………..
Ακολούθως συνοδεία πολλών αστυνομικών μας πέρασαν από μηχάνημα ακτίνων X-RAY και μετά με το πρώτο αεροσκάφος μας έστειλαν στην Τουρκία. Οι αρμόδιοι των ΤΗΥ θέλησαν να μας βοηθήσουν, αλλά οι Ρώσοι αστυνομικοί τους προειδοποίησαν¨.

http://www.dha.com.tr/rusyaya-giden-11-turk-yolcu-turkiyeye-geri-gonderildi_1100541.html
30/12/2015

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μετονομάστηκε στα Λαζικά χωριό στον (τουρκοκρατούμενο) Πόντο!

Δόθηκε η πρώτη ονομασία χωριού στα λαζικά
Eγκρίθηκε από το υπουργείο εσωτερικών το αίτημα του χωριού Μουράτ της επαρχίας Τσαμλιχεμσίν της Ριζούντας, να πάρει την παλιά λαζική του ονομασία Κομίλο.
Στο 600 κατοίκων χωριό Μουράτ που βρίσκεται στα 3 χλμ από την Τσαμλιχεμσίν, πέρσι συγκεντρώθηκαν υπογραφές για να πάρει το χωριό την παλιά του λαζική ονομασία που ήταν Κομίλο. Οι χωρικοί σύμφωνα με τον νόμο έπρεπε να συγκεντρώσουν υπογραφές από πάνω από τους συνολικά 200 ψηφοφόρους του χωριού, και τελικά η προσφυγή έγινε με στην επαρχία του Τσαμλιχεμσίν με 140 υπογραφές. Μέσω του έπαρχου το θέμα έφτασε και εγκρίθηκε από το νομαρχιακό Διοικητικό Συμβούλιο και μέσω του νομάρχη Ριζούντας η υπόθεση στάλθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών. Το δε υπουργείο εσωτερικών ενέκρινε το αίτημα για αλλαγή της ονομασίας του χωριού. Πλέον το χωριό Μουράτ πήρε την ονομασία Κομίλο και έγινε επίσημα το πρώτο χωριό με ονομασία λαζική.
ΚΟΜΙΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΑ
Ο κοινοτάρχης του χωριού ο Λουτφού Σεζγκίν δήλωσε πως εγκρίθηκε το αίτημα που είχαν υποβάλλει πριν από χρόνο για την αλλαγή της ονομασίας του χωριού τους και πρόσθεσε πως πλέον άλλαξε σε Κομίλο. Ο Σεζγκίν είπε πως ¨Το χωριό μας ήταν γνωστό στα λαζικά ως Κομίλο. Με την αίτηση μας πλέον πήραμε επίσημα αυτήν την ονομασία. Η λέξη Κομίλο στα λαζικά σημαίνει θεά¨.
http://www.dha.com.tr/ilk-lazca-koy-adi-murat-koyu_1100864.html
30/12/2015