έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ (πολλαπλώς) Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ

Posted on TourkikaNea Ιανουαρίου 1st,2016

Διαψεύστηκε η είδηση πως ¨η Τουρκία εξοπλίζει τους Τατάρους¨ αλλά…
original_big_5
Αναφέρθηκε πως η Τουρκία εξοπλίζει τους Τατάρους της Κριμαίας ενάντια στην Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε αυτή την είδηση, αλλά και παλιότερα έχει ακουστεί αυτό. Και μάλιστα το άτομο που εξέφρασε αυτόν τον ισχυρισμό έχει διασυνδέσεις με την Τουρκία.
Ο Λενούρ Ισλάμοφ που είναι επικεφαλής της αντιρωσικής ομάδας ¨Βουλή Τατάρων Κριμαίας¨ και άτομο επικεφαλής των δραστηριοτήτων αποκλεισμού της Κριμαίας, εξέφρασε έναν περίεργο ισχυρισμό.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Russia Today, ο Ισλάμοφ σε συνέντευξη που έδωσε σε ουκρανικά ΜΜΕ, υποστήριξε πως το τουρκικό υπουργείο Αμύνης βοήθησε στην ίδρυση ενός τάγματος Τατάρων που θα διεξάγει αντιρωσικά σαμποτάζ στην Κριμαία.
Ο Ισλάμοφ είπε πως η Τουρκία έστειλε στην νεοϊδρυθείσα μονάδα βάρκες και στολές.
Ο Ισλάμοφ είπε πως αυτή την στιγμή στο τάγμα υπάρχουν πάνω από 100 εθελοντές και ότι ελπίζει πως στο μέλλον θα ιδρυθεί και μια μονάδα Τατάρων εντός του ουκρανικού στρατού.
Ο Ισλάμοφ υποστήριξε πως οι Τάταροι εντός 1 έτους ¨θα απελευθερωθούν από την Ρωσία και η Κριμαία θα συνδεθεί πάλι με την Ουκρανία¨.
Οι δυνάμεις των Τατάρων που στηρίζονται από το εξωτερικό, πριν από λίγο καιρό είχαν οργανώσει σαμποτάζ στις γραμμές του ηλεκτρικού στην περιοχή Χέρσον της Ουκρανίας και έτσι η Κριμαία για κάποιο διάστημα ήταν χωρίς ρεύμα
Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, διέψευσε την είδηση πως η Τουρκία στηρίζει την σύσταση ¨Ταταρικού Τάγματος Κριμαίας¨.
…………………
Ο Μπιλγκίτς ανέφερε πως ¨Η Τουρκία δεν αναγνώρισε και δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την παράνομη ενσωμάτωση της Κριμαίας. Θα συνεχίσει επίσης με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες της για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Τατάρων της Κριμαίας¨.
Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΙΔΡΥΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ
Παρά την διάψευση πάντως από την μεριά της Τουρκίας, η διοίκηση του Κιέβου αναφέρεται πως έχει αποφασίσει την ίδρυση ενός ¨μουσουλμανικού τάγματος¨ στην περιοχή Χέρσον.
Κατά το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Τατάρων που έγινε στην Άγκυρα, όταν μίλησε ο Μουσταφά Τζεμίλεφ-υπεύθυνος του ουκρανικού υπουργείου Προεδρίας για τις σχέσεις με τους Τατάρους της Κριμαίας, είχε ανακοινώσει πως η ηγεσία της Ουκρανίας αποφάσισε την σύσταση ενός τάγματος που θα αποτελείται από μουσουλμάνους.
Μάλιστα είχε αναφέρει πως το τάγμα θα τοποθετηθεί στην περιοχή Χέρσον , στα σύνορα με την Κριμαία.
Τότε είχε λεχθεί πως σε αυτό το τάγμα θα εντάσσονταν Τάταροι της Κριμαίας, Τάταροι του Καζάν, Ουζμπέκοι, Τσετσένοι, Αζέροι, Τούρκοι της Αχίσκα και άλλες ομάδες μουσουλμάνων που ζούνε στην Ουκρανία.
Τότε είχε λεχθεί πως στόχος της ίδρυσης θα ήταν ¨να ελέγχει το πέρασμα ανθρώπων και φορτίων μεταξύ Ουκρανίας και Κριμαίας¨.
Haber.sol.org 29/12/2015

Σχόλιο: Σαν να διαβάζεις τα προκαταρκτικά του Πελοποννησιακού πολέμου…

ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

Έστειλαν πίσω τους 11 Τούρκους ταξιδιώτες !
301220150815416465786_2
11 Τούρκοι ταξιδιώτες που έφτασαν χτες το πρωί στις 11:00 με τακτική πτήση των ΤΗΥ στην Αγία Πετρούπολη, κατά τον έλεγχο διαβατηρίων με διάφορες δικαιολογίες δεν έγιναν δεκτοί και τους έστειλαν πίσω στην Τουρκία.
Ανταποκριτής του DHA συνομίλησε με τον ταξιδιώτη Ο.Π. που ήταν ένας εξ αυτών που στάλθηκαν πίσω, ο οποίος δήλωσε : ¨Χτες το πρωί στις 11:00 πέταξα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης για να περάσω τον νέο χρόνο στην Αγία Πετρούπολη. Το μεσημέρι προσγειωθήκαμε στην Αγία Πετρούπολη. Όταν φτάσαμε στον έλεγχο διαβατηρίων, μας κατεύθυναν σε τραπέζι ειδικά για τους Τούρκους ταξιδιώτες. Ήμασταν 11 Τούρκοι πολίτες. Μια Ουκρανέζα επίσης είχε τουρκικό διαβατήριο. Ο αστυνομικός με ρώτησε για τον σκοπό της επίσκεψης και αν είχα ασφάλεια ταξιδιού. Δήλωσα πως είχα ασφάλεια.
……………..
Ακολούθως συνοδεία πολλών αστυνομικών μας πέρασαν από μηχάνημα ακτίνων X-RAY και μετά με το πρώτο αεροσκάφος μας έστειλαν στην Τουρκία. Οι αρμόδιοι των ΤΗΥ θέλησαν να μας βοηθήσουν, αλλά οι Ρώσοι αστυνομικοί τους προειδοποίησαν¨.

http://www.dha.com.tr/rusyaya-giden-11-turk-yolcu-turkiyeye-geri-gonderildi_1100541.html
30/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.