έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Τουρκία: Εμπόριο μικρών κοριτσιών ...για νύφες!

Ετησίως 20 κορίτσια απάγονται στην Σμύρνη,ενώ στις οικογένειες τους δίνονται χρήματα έναντι σιωπής.


 Αποκαλύφθηκε ότι στα χωριά Σιριμλί και Ολγκουνλάρ του νομού Σμύρνης, έχει γίνει ¨παρά-δοση¨ κορίτσια να απάγονται και ακολούθως να δίνονται χρήματα στις οικογένειες τους ώστε να τα παντρέψουν δια της βίας.
Το θέμα το έφερε στην επικαιρότητα βουλευτής του CHP. O βουλευτής Σμύρνης του κόμματος CHP, μετέφερε στην επικαιρότητα τη βουλής τους ισχυρισμούς πως στην επαρχία Κιράζ της Σμύρνης μικρά κορίτσια παντρεύονται έναντι χρημάτων και ότι εάν κάποιες οικογένειες δεν παντρεύουν τα κορίτσια τους, κάποια τα απαγάγουν και ακολουθούν μετά παζάρια με την οικογένεια.
Σύμφωνα με το κείμενο της Γκιουλντέν Αϊντίν της εφημερίδας Χουριέτ, στα δύο αυτά χωριά ετησίως απάγονται περίπου 20 κορίτσια ηλικίας 12-21 ετών.
Οι απαγωγείς επιδιώκουν μετά να δώσουν χρήματα για να αποσπάσουν την σιωπή της οικογένειας,ενώ λέγεται πως στα χωριά αυτά υπάρχει και ¨ταρίφα¨.
Έτσι στις οικογένειες δίνονται για ένα κορίτσι 12 ετών 40 χιλιάδες λίρες, για τα 13χρονα 25 χιλιάδες λίρες, ενώ για τα 15χρονα δίνονται 20 χιλιάδες λίρες.
Οι περισσότερες από τις οικογένειες προτιμούν τα χρήματα. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές απάγονται ημέρα Παρασκευή. Οι απαγωγείς πιστεύουν πως λόγω Σαββατοκύριακου δεν θα ασκηθεί καμία δίωξη και προσπαθούν στο μεταξύ να εξαφανιστούνε.   Η 15 ετών Σεριφέ Αβσάρ που ζει στο χωριό Σιριμλί, γλύτωσε με αστυνομική επιχείρηση που έγινε 85 μέρες μετά από την απαγωγή της.
Η Αβσάρ περιγράφει ως εξής αυτά που βίωσε: Πέρσι τελείωσα την 8η τάξη στο γυμνάσιο Κιράζ Χαλλιλέρ. Στις 7/1/2016 βγήκα έξω από το σπίτι νύχτα για να πάω στην τουαλέτα. Συνάντησα τον θετό μου αδερφό που με φώναξε στο σπίτι του. Ο Νετζατί Γκεντίκ (18) από το χωριό Ολγκουνλάρ ήταν εκεί. Δίπλα του ήταν και ένας άλλος άντρας. Και οι δύο με έπιασαν από το χέρι και περπατούσαμε επί 1,5 ώρα. Στο χωριό Ολγκουνλάρ έμεινα 2,5 μήνες. Η πόρτα ήταν πάντα κλειδωμένη. Δύο φορές απέδρασα αλλά με έπιασαν. Στις εφόδους που έκανε η στρατοχωροφυλακή, με έκρυβαν στον αχυρώνα. Με πήγαν σε σπίτια που δεν τα ήξερα. Όλο το χωριό ήξερε πως με είχαν απαγάγει. Όταν προσπάθησαν να φύγω  με είδαν αλλά όταν ήρθε η στρατοχωροφυλακή δεν το είπαν.  Δεν υποστηρίζουν το κράτος αλλά τους απαγωγείς. Διότι και οι ίδιοι έτσι παντρεύονται.  Ο Χουσεΐν Γκεντίκ-πατέρας του Νετζατί με φόβιζε λέγοντας μου ¨Από τώρα και μετά ποιος θα σε παντρευτεί ;¨. Τους καταγγέλλω όλους, να σαπίσουν στην φυλακή.¨
¨Το κορίτσι μου δεν πουλιέται¨
Η Νετζιμπέ Αβσάρ-μητέρα του κοριτσιού δηλώνει τα εξής:  ¨Υποστηρίζω απεριόριστα το κορίτσι μου. Στο χωριό Ολγκουνλάρ όλοι είναι συνένοχοι. Να μας υποστηρίξει το κράτος. Να αυξηθούν οι ποινές για τις απαγωγές μικρών κοριτσιών. Το κορίτσι μου δεν πουλιέται.  Το κορίτσι μας είναι η ακριβή μας. Όταν απήχθη φτάσαμε μέχρι την Άγκυρα και καταγγείλαμε το περιστα-τικό. Την κόρη μου εγώ στα σκουπίδια την βρήκα ; Όταν την βρήκαμε ήταν μέσα στις βρωμιές. Με την αγάπη και την στοργή μας θα βελτιωθεί¨.

………………….
Haber.sol.org  5/2/2017

Πηγή:  http://tourkikanea.gr/2017/02/%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B7-%CE%B7-%CE%BD%CF%85%CF%86%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B7-%CF%84%CE%B9/

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.