έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Η κυβερνητική έρευνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (1982) για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου,1973

Ένα απ΄ τα πρώτα πράγματα που έκανε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, μετά την επιβλητική νίκη του στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981,ήταν να διαλευκάνει τι πραγματικά συνέβη κατά τον έκρυθμο Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο και να αποδώσει την πραγματι-κότητα των γεγονότων,καθώς ακόμα και τότε,οκτώ χρόνια μετά, κυκλοφορούσαν περίεργες φημολογίες,αλλά και εμφανείς τερατολο-γίες.
Ο Κων. Καραμανλής είχε αναθέσει,μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και της κοινοβουλευτικής ομαλότητας,στον εισαγγελέα Δημ. Τσεβά να ερευνήσει ενδελεχώς το όλο θέμα,μια και θα ακολουθούσε και η εκδίκασή του.Το πόρισμα Τσεβά (1974) υπήρξε πλήρες,στο έπακρο διαφωτιστικό και καταλόγιζε ευθύνες.
Παρ΄ όλ΄ αυτά,ο Ανδ. Παπανδρέου,ως πρωθυπουργός,επιφόρτισε τον πρώτο Υπουργό Δημόσιας Τάξης της κυβέρνησής του,τον Ιω. Σκουλαρίκη (21/10/1981-9/11/1985) να επιληφθεί εκ νέου.Αυτός ανέθεσε στον Γεώργιο Σαμπάνη,Αστυνομικό Διευθυντή Α΄,την ευθύνη της νέας έρευνας.Το λεγόμενο πόρισμα Σαμπάνη παραδόθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1982.
Στο διαδίκτυο διακινείται ως "πόρισμα Σαμπάνη" ένα δισέλιδο με τα ονόματα 24 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους αυτές τις τρικυμισμένες μέρες με τον τόπο και τρόπο της δολοφονίας τους.Προφανώς,ο Γ. Σαμπάνης δεν βρήκε επιπλέον στοιχεία να εμπλουτίσει την έρευνα του Δ. Τσεβά.
Η ουσία είναι,ότι αυτά τα δύο επίσημα έγγραφα τακτοποιούν τεκμηριωμένα την τότε εξέγερση,δίνουν αριθμό και ονόματα νεκρών κι αποτυπώνουν τις πραγματικές συνθήκες.Οτιδήποτε πέρα απ΄ αυτά κινείται στον χώρου του κακόβουλου και της παραποίησης.


Διαβάστε - Κάντε λήψη: 

Γιάννης Βασ. Πέππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.