έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Τοξικό Αρσενικό βρέθηκε στο 50% των βρεφικών τροφών

Τοξικό αρσενικό βρέθηκε στο 50% των βρεφικών τροφών

Σε έρευνα που έγινε σε χώρες της Ε.Ε. εντοπίστηκε πως παρά τις απαγορεύσεις, το 50% των βρεφικών τροφών που έχουν ως βάση το ρύζι, περιέχουν το θανατηφόρο υλικό αρσενικό.
Έρευνα που έγινε σε χώρες της Ε.Ε., αποκάλυψε πως παρά την περσινή απαγόρευση ανόργανου αρσενικού στα τροφικά προϊόντα, το 50% των βρεφικών τροφών που πωλούνται στα μάρκετ και έχουν ως βάση το ρύζι, περιέχουν το επιβλαβές αρσενικό σε ποσοστό πάνω από το όριο.
Ερευνητές του Ινστιτούτου Ασφάλειας Τροφίμων του νοσοκομείου Κουίνς της Αγγλίας, εντόπισαν πως το 50% των βρεφικών τροφών που έχουν ως βάση το ρύζι και το 75 %  προϊόντων που στοχεύουν σε βρέφη και παιδιά, εμπεριέχουν αρσενικό σε επίπεδο μεγαλύτερο από αυτό που ορίζει ο νόμος.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΡΥΖΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ
Οι ερευνητές ερεύνησαν ούρα βρεφών στην περίοδο του σταματήματος του θηλασμού, πριν από το σταμάτημα του θηλασμού και μετά και βρήκαν ότι θα θρεφόμενα με βρεφικές τροφές μωρά έχουν μεγαλύτερα επίπεδα αρσενικού σε σχέση με τα μωρά που ακόμη τα θηλάζουν.
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
Ο καθηγητής Άντυ Μέχαργκ που διεύθυνε την έρευνα, δήλωσε: Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει πως παρά την νέα ρύθμιση της Ε.Ε., στις βρεφικές τροφές υπάρχει ακόμη αρσενικό σε επιβλαβές επίπεδο. Είναι σαφές πως τα βρέφη υπόκεινται στις επιβλαβείς συνέπειες του αρσενικού.  Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα αρσενικού μπορεί να αφήσει μόνιμες βλάβες στην νοημοσύνη, στο ανοσοποιητικό σύστημα και στην υγιή εξέλιξη του παιδιού¨.
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
Ο Μέχαργκ δήλωσε πως με αν απλό σύστημα διήθησης θα μπορούσε να καθαρισθεί το 85% του αρσενικού που περιέχεται στο ρύζι και ότι οι εταιρίες παραγωγοί δεν έχουν καμία  δικαιολογία για το ότι πουλάνε βρεφικές τροφές με αυτά τα επίπεδα αρσενικού.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό ¨PLOS ONE¨ .
http://tourkikanea.gr/2017/05/mama/#more-71831

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.