έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Τουρκικές "βολές" κατά Τσίπρα

Δηλώσεις Έρογλου σχετικά με τον Τσίπρα
8356159841iprasrumkesiminegidiyor
«Ο Τσίπρας αν θέλει να έχει θετική και ειρηνική συμβολή στην χώρα του και την περιοχή πρέπει να αλλάξει την πολιτική σχετικά με το Κυπριακό» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος.Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει αύριο στην Κύπρο,την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ο κύριος Τσίπρας θα πραγματοποιήσει μια κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην ατζέντα της συνάντησης αυτής υπάρχουν το Κυπριακό, οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και η οικονομία.
Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος σημείωσε ακόμη ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τους αρχηγούς των πολικών κομμάτων.
Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος το 2004 κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος για το Σχέδιο Ανάν είχε καταβάλλει προσπάθεια για την αποδοχή του σχεδίου,πηγαίνοντας στη νήσο προέβαλε διαφορετική στάση στις πρώτες δηλώσεις του σχετικά με το Κυπριακό μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργός.
Η επανάληψη από τον Τσίπρα, των προϋποθέσεων που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά για την επανέναρξη των διαβουλεύσεων,προκάλεσε αντίδραση στην τουρκική πλευρά.
Ο πρόεδρος της KKTC Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Τσίπρα είναι λάθος και αντίκεινται στις πραγματικότητες στη Νήσο.
Ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι, από ό,τι φαίνεται ακόμη και να αλλάξουν οι κυβερνήσεις στη Νότια Κύπρο και την Ελλάδα δεν αλλάζει η προσέγγιση τους στο θέμα του Κυπριακού.
Αφού υπενθύμισε ότι η πλευρά που εγκατέλειψε το τραπέζι των συνομιλιών ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά,ο Έρογλου δήλωσε: «Αν ο Τσίπρας θέλει να έχει θετική και ειρηνική συμβολή στη χώρα του και την περιοχή πρέπει να αλλάξει ριζικά την πολιτική σχετικά με το Κυπριακό και να αποδεχτεί ότι στην Κύπρο υπάρχει ένας Τουρκοκυπριακός λαός ο οποίος είναι κυρίαρχος όσο και οι Ελληνοκύπριοι».
TRT 1/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.