έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

H Ρωσία θα ιδρύσει βάση στην Νότια Κύπρο !

rusya-kibris2-600x400

Τη στιγμή που υπάρχει η κρίση ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Ρωσία,η ετοιμασία της κυβέρνησης της Ν. Κύπρου να δώσει βάση στους Ρώσους,έφερε αντιμέτωπους την Αγγλία με τους Ελληνοκύπριους.Ο Άγγλος πρεσβευτής στο νησί έκανε μια σειρά από προειδοποιήσεις προς τους Ελληνοκύπριους σχετικά με το φυσικό αέριο της Μεσογείου και το θέμα της βάσης για την Ρωσία.Ο Αναστασιάδης που ετοιμάζεται για επίσκεψη στην Μόσχα,αντέδρασε αμέσως δηλώνοντας ¨Να μην λέει αβάσιμα λόγια,εγώ κάνω υποδείξεις στην Αγγλία ;¨ και με μια έμμεση απειλή είπε πως είναι υπερβολικές οι διευκολύνσεις που παρέχονται στις αγγλικές βάσεις στην Κύπρο.Ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Αναστασιάδης εκνευρίστηκε από τις δηλώσεις που έκανε στην εβδομαδιαία ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, ο Ανώτατος Επίτροπος της Αγγλίας (πρέσβης) στην Κύπρο Ντάμιαν Ρόμπερικ Τοντ.Στο ρεπορτάζ ο άγγλος πρέσβης λέει σχετικά με το δόσιμο της αγγλικής βάσης στην Ρωσία πως ¨Εντός της Ε.Ε. μετά από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία υπάρχει μια κοινή στάση που εγκρίθηκε με ομοφωνία και περιλαμβάνει την απάντηση της Ε.Ε. σε αυτά. Η Κυπριακή Δημοκρατία αυτό το ξέρει πολύ καλά¨.
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟ
Ο Άγγλος πρεσβευτής δεν περιορίστηκε στις προειδοποιήσεις του σχετικά με το θέμα της βάσης,αλλά στήριξε τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία και η KKTC στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο (βήματα στα οποία οι Ελληνοκύπριοι είναι σφόδρα ενάντιοι) και προέβη στις εξής προειδοποιήσεις: ¨Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την συμφωνία του ΟΗΕ που καθορίζει τα αποκλειστικά οικονομικά σύνορα στις θάλασσες.Για αυτό το λόγο συμφωνίες που καθορίζουν σύνορα στην Αν. Μεσόγειο δίχως την συμμετοχή της Τουρκίας είναι αμφισβητήσιμες. Στα θέματα των διαπραγματεύσεων υπάρχει επίσης και το φυσικό αέριο.Ως Αγγλία στηρίζουμε πλήρως τις προσπάθειες του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ του Έσπεν Μπαρθ Άιντε.Η απομόνωση της KKTC πρέπει να καταργηθεί.Και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ έκανε νύξη για την κατάργηση αυτής της απομόνωσης.Και η Ε.Ε. έχει κανονισμό για το απευθείας εμπόριο με τους Τουρκοκύπριους.¨ 
Το θέμα της βάσης 2 χρόνια είναι στο τραπέζι
Το αίτημα της Ρωσίας προς τους Ελληνοκυπρίους για βάση είναι δύο χρόνια στο τραπέζι.Η στρατιωτική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο που είχε κατασκευαστεί στα πλαίσια της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα και κατά της Τουρκίας,την ζητάνε επίσης το Ισραήλ και η Γαλλία.Η στρατιωτική συμφωνία με την Ρωσία το κείμενο της οποίας εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από το ελληνοκυπριακό υπουργικό συμβούλιο,προβλέπει πως σε ειδικές περιπτώσεις ρωσικά πολεμικά μαχητικά θα προσγειώνονται στην βάση.Η συμφωνία θα υπογραφεί στην Μόσχα από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη.Η επίσκεψη θα γίνει είτε στα τέλη αυτού του μήνα είτε στις αρχές Μαρτίου.Στο νησί βάσεις έχει η Αγγλία στο Ακρωτήρι και στην Δεκέλεια.
Kokpit.aero  9/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.