έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Καταφθάνουν Τουρκομάνοι πρόσφυγες στα σύνορα

ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ,ΘΕΡΙΖΟΥΝ ΘΥΕΛΕΣ…

Posted on TourkikaNea Νοεμβρίου 24th, 2015
9584678787bayrbucaktrkmenlerineyardmkampanyas
Η Τουρκία άπλωσε χέρι βοήθειας στους ομογενείς που εγκαταλείπουν την περιοχή Μπαγίρ-Μπουτζάκ.Έφτασαν στα σύνορα της Τουρκίας οι Τουρκομάνοι του Μπαγίρ-Μπουτζάκ που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των επιθέσεων του καθεστώτος Άσαντ.Η Τουρκία που δεν αδράνησε απέναντι σε αυτήν την κατάσταση,άπλωσε χέρι βοήθειας στους ομογενείς.
Ο νομάρχης του Χατάι Ερτζάν Τοπάτζα που συναντήθηκε με Τουρκομάνους αξιωματούχους στο Γιαϊλανταγί προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα.«1.500 αδέλφια μας Τουρκομάνοι έχουν φτάσει στα σύνορα. Ξεκινάνε χειμερινές συνθήκες. Λάβαμε μέτρα για να καλύψουμε επειγόντως την ανάγκη σε σκηνές και κουβέρτες. Οι σκηνές έχουν ήδη σταλεί.»Ο νομάρχης είπε ότι έστειλαν κουβέρτες και τρόφιμα στους Τουρκομάνους και ότι θα αρχίσουν να διανέμουν ζεστό φαγητό.
Ο Τοπάτζα ανέφερε επίσης ότι με εντολή της κυβέρνησης τέθηκαν σε επιφυλακή η Ερυθρά Ημισέληνος,η Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων και όλος ο κρατικός μηχανισμός για την κάλυψη των αναγκών που μπορούν να προκύψουν σε περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των Τουρκομάνων προσφύγων.Ο νομάρχης είπε ότι υπάρχουν 15 χωριά Τουρκομάνων στην περιοχή όπου μαίνονται οι συγκρούσεις.
«Πρόκειται συνολικά για 30 με 35 χιλιάδες άτομα.Αλλά είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό.Προσπαθούμε να προβλέψουμε πόσοι από αυτούς θα έρθουν προς τα εδώ και κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες.Θα τους πάρουμε όλους ασχέτως με το πόσοι θα έρθουν.Αυτή είναι η εντολή που λάβαμε από την κυβέρνηση μας.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από υλική άποψη.»Πρόσθεσε επίσης ότι το τελευταίο διήμερο ήρθαν 17 τραυματίες από περιοχή των Τουρκόμανων οι οποίοι διακομίστηκαν σε μεγάλα νοσοκομεία μετά από μια πρώτη ιατρική επέμβαση.
TRT 22/11/2015
Σχόλιο: Εγκατέλειψαν λέει τις εστίες τους ¨λόγω των επιθέσεων από το καθεστώς Άσαντ¨.Οι Tουρκoμάνοι αυτοί οργανώθηκαν σε στρατιωτικές μονάδες απευθείας από την ΜΙΤ. Εντάχθηκαν στον πόλεμο κατά του Άσαντ και της πατρίδας τους και τώρα απλά ήρθε η ώρα να πληρώσουν το τίμημα για τον μεγαλοϊδεατισμό του Ερντογάν που τους ¨φιτίλωσε¨… Ας πρόσεχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.