έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Αναζήτηση εργασίας – Και διακοπές και εγρήγορση

ThinkstockPhotos-82152022
Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και το καλοκαίρι πλησιάζει. Εσείς τι θα κάνετε; Θα σχεδιάσετε τις διακοπές σας ή θα συνεχίσετε να αναζητάτε εργασία; Η απάντηση είναι απλή. Οι καιροί είναι δύσκολοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πάνε οι εποχές που λέγαμε, θα κάνω διακοπές το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο θα ψάξω για δουλειά. Αν διεκδικείτε μια θέση εργασίας, πλέον την διεκδικείτε όλο το χρόνο. Αφήστε που οι θερινοί μήνες θα μπορούσαν να αποτελέσουν και μια ευκαιρία για να εξασφαλίσετε μια θέση απασχόλησης πιο εύκολα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
Social media
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, Facebook και Twitter είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την επικοινωνία με τις επαγγελματικές σας επαφές. Μέσα από τις πλατφόρμες αυτές μπορείτε να ευχηθείτε καλές διακοπές, να μοιραστείτε κοινά ενδιαφέροντα και να ανοίξετε συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με το αντικείμενό σας. Ακόμη και αν κάνετε διακοπές, καλό θα ήταν να μην απουσιάζετε για 15 ολόκληρες ημέρες από τα social media. Αφιερώστε λίγο χρόνο και θα βγείτε κερδισμένοι.
Προσλήψεις
Μπορεί το καλοκαίρι να θεωρείται «νεκρή» σεζόν για τους περισσότερους κλάδους πέραν του τουριστικού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρείες σταματούν να λειτουργούν και να προσλαμβάνουν προσωπικό όταν χρειάζονται.
Ανταγωνισμός
Τους θερινούς μήνες, οι περισσότεροι υποψήφιοι χαλαρώνουν και κάνουν διακοπές. Άρα έχετε ένα σημαντικό πλεονέκτημα: μικρότερο ανταγωνισμό.
Προετοιμασία
Οι διευθυντές προσωπικού θέλουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να φύγουν για τις διακοπές τους, οπότε είναι πολύ πιθανόν να επισπεύσουν τη διαδικασία της πρόσληψης. Γι’ αυτό εσείς θα πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Να βλέπετε καθημερινά τα email σας και να μην κλείνετε το κινητό σας.
Networking
Καλό είναι να έχετε μαζί σας, ακόμη και τις ημέρες που θα χαλαρώνετε, λίγες επαγγελματικές κάρτες. Ποτέ δεν ξέρετε ποιον θα συναντήσετε σε ένα καλοκαιρινό πάρτι ή ποιος βρίσκεται στη διπλανή σας ξαπλώστρα στην παραλία. Διακοπές ή όχι, μην αφήνετε ανεκμετάλλευτες χρήσιμες γνωριμίες.            Μίνα Μπαγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.