έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ¨

Διδάσκουν σε παιδιά στρατιωτικό εμβατήριο που περιέχει την λέξη ¨βάρβαροι¨

idadiye-bas-genel
Στο τουρκικό δημοτικό σχολείο Ινταντιέ διδάσκουν σε παιδιά Τούρκων, εμβατήριο του ελληνικού στρατού. Στις 14 Μαίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ενσωμάτωση της Κομοτηνής στην Ελλάδα. Στα πλαίσια των εορτασμών στα μειονοτικά σχολεία, όπως γίνεται και στα ελληνικά, διαβάζονται ποιήματα. Οι Τούρκοι μαθητές αποστηθίζουν τα ποιήματα που τους δίνουν οι δάσκαλοι και τα λένε στο σχολείο.  Με αυτό τον τρόπο καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να εκπληρώσουν αυτά που τους αναλογούν ως πολίτες που σέβονται τον αγώνα που έδωσε η πατρίδα τους στο παρελθόν για ανεξαρτησία. Αλλά είναι λυπηρό σε παιδιά που είναι ακόμη στο δημοτικό να διδάσκονται ποιήματα που εμπεριέχουν την λέξη ¨βάρβαροι¨ και άλλες παρόμοιες που μυρίζουν ρατσισμό. Έτσι πρέπει να ετοιμάζονται τα παιδιά για το αύριο ;  Είναι πραγματικά δύσκολο γιατί πρέπει από τώρα στα καθαρά μυαλά τους να σπέρνονται σπόροι εχθρότητας. Αποτελεί θέμα το πώς θα παρέμβει το υπουργείο σε αυτή την κατάσταση που μυρίζει ¨διακρίσεις¨ και εχθρότητα¨.
Φέτος Έλληνες δάσκαλοι στο Ινταντιέ έδωσαν σε Τούρκους μαθητές εμβατήριο του ελληνικού στρατού το ¨Μακεδονία Ξακουστή¨ όχι όπως είναι το κανονικό ¨ που έδιωξες τους τύραννους¨ αλλά με τον στίχο ¨που έδιωξες τους βάρβαρους¨.
Αν και δεν είναι γνωστό με τίνος εντολή έγινε αυτό, εντύπωση προκαλεί το πώς διδάσκεται ένα στρατιωτικό εμβατήριο με την τόσο βαριά φράση ¨βάρβαροι¨, χωρίς σκέψη για το πώς αύριο αυτά τα παιδιά θα συμβάλλουν στην ειρήνη της περιοχής και του κόσμου.
Το υπόλοιπο τμήμα του ποιήματος παρατίθεται όπως είναι το αυθεντικό και γράφει πως
“κι εμείς θα σ’ αντικρίζουμε, περήφανα και πάλι
κι εμείς τα Ελληνόπουλα, σου πλέκουμε στεφάνι ”
………….
Εφ. Μπιρλίκ  7/5/2015
Σχόλιο: Αντί απάντησης :
barbarlar

Επειδή φανταζόμαστε πως υπάρχουν ενδεχομένως κάποιοι ελληνόφωνοι που μπορεί να συμμεριστούν την άποψη του Τούρκου αρθρογράφου,χρειάζεται να υπενθυμίσουμε κάτι.Το μέγιστο αγαθό ΔΕΝ είναι η ειρήνη,αλλά η ελευθερία.Διαφορετικά,τώρα,θα είχαμε πρωθυπουργό κανέναν εγγονό του Δράμαλη.Και για να διατηρηθεί η ελευθερία απαιτείται πατριωτισμός και φρόνημα από τους πολίτες.Και αυτά διδάσκονται και στο σχολείο και στο σπίτι.Αλλιώς δεν είναι πολίτες,αλλά καταναλωτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.