έ

Ποτέ δεν πυροβολούν στα πόδια.Το μυαλό είν΄ ο στόχος.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη Πούτιν: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

4169588176putinaa (1)

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και τα θέματα που απασχολούν τη διεθνή επικαιρότητα
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ενόψει της επίσκεψης του στην Άγκυρα απάντησε γραπτώς τις ερωτήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανάντολου σε ότι αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας και τη διεθνή επικαιρότητα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος ο οποίος θα έρθει στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχει στη 5η σύσκεψη του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ρωσίας που θα διοργανωθεί στις 1η Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι θα συζητήσουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν τις θεμελιώδεις διαστάσεις της Ρωσο-τουρκικής συνεργασίας συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης των κοινών στρατηγικών σχεδίων στον ενεργειακό χώρο.
Αφού τόνισε ότι η Τουρκία είναι σημαντική εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, ο Πούτιν ανέφερε ότι στην ατζέντα τους είναι η ανάπτυξη της δομής του εμπορικού όγκου συναλλαγών χάρη στα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και σύναψη βιομηχανικών συνεταιρισμών.
Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι ένας από τομείς που υπόσχεται πολλά για το μέλλον των σχέσεων είναι η συνεργασία των δυο χωρών στις διαστημικές έρευνες.
«Στο πλαίσιο της ποικιλοποίησης της οικονομικής συνεργασίας με την Τουρκία έχουμε σκοπό να καθορίσουμε από κοινού τις στρατηγικές διαστάσεις των εργασιών μας συμπεριλαμβανομένων και των τομέων υψηλής τεχνολογίας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η βιομηχανία πυρηνικής ενέργειας» είπε ο Πούτιν.
Αφού επέστησε την προσοχή στην ικανότητα της Τουρκίας να λαμβάνει ανεξάρτητες αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως προσεγγίζουν θετικά στην επιθυμίας των Τούρκων παραγωγών να αυξήσουν την εξαγωγή προϊόντων κρέατος, γάλακτος, αλιευτικών προϊόντων, λαχανικών και φρούτων.
Απαντώντας σε μια ερώτηση ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της χώρας του δεν είναι νόμιμες και ότι απειλούν την διεθνή σταθερότητα.
Ενώ σχολιάζοντας την κατάσταση στη Συρία, ο Πούτιν είπε: «έχουμε την πλήρη επίγνωση του βάρους της Τουρκίας».
Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι ο κίνδυνος της επιδείνωσης της κατάστασης και στη συγκεκριμένη χώρα αλλά στις γειτονικές χώρες πηγάζει από τις δραστηριότητες των ακραίων οργανώσεων, οι οποίες κάποτε ενθαρρύνθηκαν από τις δυτικές χώρες και τώρα τις εκμεταλλεύονται ενεργά.
«Σαν Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίζουμε τώρα και στο μέλλον να στηρίζουμε τη Συρία, το Ιράκ και τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της περιοχής, οι οποίες μάχονται κατά των ακραίων»  είπε ο Πούτιν.
TRT 28/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ,τα σχόλια να σχετίζονται με την ανάρτηση και να είναι ευπρεπή.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.